Numarul copiilor din clasele primare din Anglia care mananca pranzul la scoala a crescut de cand guvernul britanic a introdus meniurile sanatoase, interzicand mancarea de tip "junk food" in 2006. Procentul copiilor care consuma un pranz sanatos la scoala a crescut cu 2% fata de anul trecut, ajungand la 43,6%, informeaza Sky News.
Initiativa guvernului britanic de a interzice mancarea de tip "junk food" si de a servi meniuri sanatoase in scoli in 2006 a fost sustinuta si de celebrul bucatar Jamie Oliver printr-o campanie sustinuta in emisiunile sale.
Desi numarul copiilor din scolile primare care servesc meniurile sanatoase a crescut, adolescentii nu se grabesc sa adopte noul meniu. Statisticile arata ca numarul adolescentilor care servesc pranzul la scoala a scazut cu jumatate de procent in ultimul an.
Prue Leith, directorul School Food Trust, a declarat: "Adolescentii sunt caractere independente, iar schimbarea optiunilor in materie de mancare nu se poate face peste noapte. Au nevoie de educatie alimentara si incurajare din partea scolilor pentru a-si schimba tabieturile".
"Am crezut ca va dura 10 ani pana vom vedea vreo schimbare, dar se pare ca schimbarea s-a produs deja, cel putin in cazul scolilor primare. Faptul ca s-a intamplat in doar trei ani e o realizare fantastica", a declarat Jamie Oliver.
Si la noi in tara a fost demarata o campanie de educatie alimentara in scolile din Sectorul 1 al Capitalei. Campania „Esti cu ce te hranesti” vrea sa depaseasca faza de incriminare a produselor de tip fast-food sau junk-food, a alimentelor nocive, procesate (industrie versus simplu consumator) si sa ofere mai multe explicatii despre ce inseamna o alimentatie sanatoasa. Numarul copiilor din clasele primare din Anglia care mananca pranzul la scoala a crescut de cand guvernul britanic a introdus meniurile sanatoase,