Orice grădinar preocupat de legume îşi doreşte să aibă culturi sănătoase, aşa încît să acopere necesarul familiei. De asemenea, contează ca legumele să fie naturale, fără substanţe chimice care să le forţeze într-un fel sau altul.
Orice grădinar preocupat de legume îşi doreşte să aibă culturi sănătoase, aşa încît să acopere necesarul familiei. De asemenea, contează ca legumele să fie naturale, fără substanţe chimice care să le forţeze într-un fel sau altul.
Toţi cei care deţin o bucată de teren vor să aibă în egală măsură o grădină de legume şi una de flori. Prima să le asigure legume sănătoase, iar a doua să le încînte retina. Nu e chiar simplu să se împartă între cele două, însă cu puţin efort pot să reuşească. În ultima vreme se pune din ce în ce mai mult accentul pe culturile naturale, organice. Deşi termenul vă duce cu gîndul la alte lucruri, el se referă strict la faptul că dacă se doreşte o legumă adevărată nu trebuie să i se administreze substanţe chimice.
Un gust adevărat
Aţi observat, sînt convinsă, că legumele cumpărate din supermarket nu au acelaşi gust ca şi cele cumpărate din piaţă. Ba mai mult, legumele din propria grădină sînt dumnezeiesc de gustoase în comparaţie cu orice altceva. Însă nu e deloc uşor să obţineţi culturi complet organice. Problemele vin uneori în valuri şi nu mai ştiţi cum să le faceţi faţă fără chimicale.
Alegeţi soiuri de calitate
Dacă terenul e mic şi nu aveţi nevoie de răsaduri numeroase, atunci vi le puteţi cumpăra din piaţă la momentul potrivit. Nu cumpăraţi orice, cumpăraţi ce este cel mai bun, tocmai pentru că terenul nu vă permite să faceţi încercări. Răsadul trebuie să fie sănătos, de un verde închis şi de minimum 20 cm. Plantarea se face la 20-30 cm distanţă în funcţie de dimensiunea la maturitate a soiului, nu foarte adînc şi nu în miezul zilei. După plantare se udă şi se