Consumul de tofu şi produse din soia poate înrăutăţi memoria, crescând astfel riscul îmbolnăvirii de demenţă, conform unui studiu din Indonezia. Rezultatele vin în completarea unei cercetări recente, publicate într-un jurnal de nutriţie, care avea aceleaşi concluzii. Nici o echipă de cercetători nu a reuşit să demonstreze dacă efectele negative sunt date doar de soia, sau este vorba şi de aditvii folosiţi în prepararea diferitelor alimente. La studiul din Indinezia au participat persoane cu vârsta cuprinsă între 52 şi 98 de ani, cercetătorii observând o scădere a capacităţilor de memorare cu 0, 18 la sută la cele care au consumat tofu. Rezultatele acestea sunt în contradicţie cu beneficiile demonstrate ale consumului de soia, care ajută la îmbunătăţirea sistemului cardiovascular sau a celui osos, în principal la persoanele de vârsta a treia.
În ceea ce priveşte demenţa, cea mai cunoscută formă a acestei boli este Alzheimer, care afectează 13 milioane de oameni din întreaga lumi. Până în anul 2047 este posibil ca numprul bolnavilor de Alzheimer să crească de patru ori, conform specialiştilor în domeniu. (E.H.)
Consumul de tofu şi produse din soia poate înrăutăţi memoria, crescând astfel riscul îmbolnăvirii de demenţă, conform unui studiu din Indonezia. Rezultatele vin în completarea unei cercetări recente, publicate într-un jurnal de nutriţie, care avea aceleaşi concluzii. Nici o echipă de cercetători nu a reuşit să demonstreze dacă efectele negative sunt date doar de soia, sau este vorba şi de aditvii folosiţi în prepararea diferitelor alimente. La studiul din Indinezia au participat persoane cu vârsta cuprinsă între 52 şi 98 de ani, cercetătorii observând o scădere a capacităţilor de memorare cu 0, 18 la sută la cele care au consumat tofu. Rezultatele acestea sunt în contradicţie cu beneficiile demonstrate ale consumului de soia, care ajută la