Intr-o lume in care "nouveau riches" fac regulile, ei sunt exceptia. Numele lor se regaseste in cel al unor strazi, trimit buchetele de flori inainte de a merge in vizita si isi impart vacantele intre lumea intreaga si Romania, pentru ca sunt inca sentimentali. Viata lor, a urmasilor unora dintre cele mai vechi familii romanesti, ar putea fi un roman, dar ei nu isi petrec timpul fumand si rasfoind reviste, ci la birou ori in avion spre urmatoarea intalnire de afaceri.
Putini sunt cei care isi cunosc arborele genealogic atat de in amanunt ca urmasii aristocratiei. Pentru ei istoria nu a fost o disciplina la scoala, ci parte din albumul de familie. Dezavantaj: cand strabunicul bunicului a fost domnitor, presiunea e destul de mare.
Domnica Ghika, Elena Cantacuzene si Grigore Ghyka sunt trei dintre aristocratii romani din zilele noastre legati prin fire nebanuite, fiindca provin din acelasi cerc al familiilor istorice. Acum ii uneste si acelasi stil de viata, al unor cetateni globali, dar sentimentali, cu radacini adanci.
Asa cum sugereaza si titlul cartii "Roumanie, capitale ... Paris", multi romani, mai ales din cei de origini aristocrate, au ajuns sa traiasca in Orasul Luminilor. Printre ei, Domnica Ghika si Elena Cantacuzene, care insa nu s-au cunoscut niciodata.
Integral in Ziarul Financiar Intr-o lume in care "nouveau riches" fac regulile, ei sunt exceptia. Numele lor se regaseste in cel al unor strazi, trimit buchetele de flori inainte de a merge in vizita si isi impart vacantele intre lumea intreaga si Romania, pentru ca sunt inca sentimentali. Viata lor, a urmasilor unora dintre cele mai vechi familii romanesti, ar putea fi un roman, dar ei nu isi petrec timpul fumand si rasfoind reviste, ci la birou ori in avion spre urmatoarea intalnire de afaceri.
Putini sunt cei care isi cunosc arborele genealogic atat