Noul gazon, care trebuia să arate precum cel al lui Real Madrid, are deja porţiuni uscate pe aproape 35% din suprafaţă, fiind totodată afectat de o boală necunoscută.
În ultima parte a lunii ianuarie, au demarat lucrările de schimbare a gazonului celebrei arene a Olteniei, fostul „Central“, neschimbat de la data dării în funcţiune a stadionului, 29 octombrie 1967. Primele lucrări efectuate au fost cele de îndepărtare a stratului de zăpadă de pe tot terenul de joc şi a unui mic strat de gazon, apoi s-a continuat cu lucrările propriu-zise de montare a unui nou sistem de drenaj, a instalaţiei de încălzire din import, turnarea unui strat de nisip, plus alte lucrări adiacente. La începutul lunii mai, terenul de joc a fost însămânţat cu un gazon special, iar la mijlocul lui Florar dreptunghiul de la „Ion Oblemenco“ a început să se „coloreze“ în verde, răsărind gazonul. Lucrările, cu un grad de complexitate ridicat, au fost coordonată de dl Abramovici, cel care a efectuat şi celelalte lucrări din complexul „Ion Oblemenco“, un om cu experienţă în domeniu, care a făcut lucrări similare şi în Spania. Finanţatorul Adrian Mititelu a afirmat că întreaga investiţie de schimbare a gazonului îl costă două milioane de euro, acest teren de pe fostul „Central“ fiind catalogat, alături de cel de pe noul stadion „Cotroceni“, cel mai bun din România.
Lucrările s-au dorit demarate cât mai rapid, chiar împotriva vremii geroase, pentru ca ele să se încheie cât mai repede, iar Universitatea Craiova să înceapă sezonul 2008-2009 pe stadionul „Ion Oblemenco“ refăcut complet, deşi data-limită a finalizării proiectului de modernizare ar fi, de fapt, 1 septembrie. Din păcate, şi acest termen pare să fie compromis.
Oficialii Ştiinţei au declarat că, în paralel, lucrările de la arena din Bănie vor include şi montarea a aproximativ 25.000 de scaune noi, lucrare care costă aproape