ÎNCĂ O OAZĂ DE VERDEAŢĂ ÎNŞFĂCATĂ DE RECHINII IMOBILIARI
Ştrandul Străuleşti a ajuns la băieţii deştepţi ai imobiliarelor, urmînd a fi transformat într-un cartier de vile. Conform Planului Urbanistic Zonal aprobat în 2002, lîngă lac, pe terenul bazei sportive, vor fi construite 30 de vile de lux. În prima fază au fost proiectate 13, cartierul purtînd denumirea de "Ansamblul rezidenţial pentru agrement şi sport". Agenţia Naţională pentru Sport a dat aviz favorabil construcţiilor.
AFACERE IMOBILIARĂ ● Baza sportivă interzisă publicului
Ştrandul Străuleşti a ajuns pe mîna băieţilor deştepţi ai pieţei imobiliare, urmînd a fi transformat într-un cartier de vile de lux. Conform Planului Urbanistic Zonal, aprobat în 2002, lîngă lac, pe terenul bazei sportive, vor fi construite 30 de vile de lux. În prima fază au fost proiectate 13, cartierul purtînd denumirea de "Ansamblul rezidenţial pentru agrement şi sport". Agenţia Naţională pentru Sport a dat aviz favorabil construcţiilor.
I-a venit rîndul şi Bazei Nautice şi de Agrement Străuleşti să fie distrusă, fiind un loc bine poziţionat şi numai bun pentru a satisface "nevoile" investitorilor dornici să "dezvolte o capitală europeană". Pe vremuri, Ştrandul Străuleşti era plin de bucureşteni care veneau la plajă, avînd şi alte posibilităţi de a se distra. Erau terenuri de tenis, baschet, handbal, bazine de înot, un restaurant, toată baza sportivă întinzîndu-se pe aproximativ 90.000 de metri pătraţi. Acum, nimeni nu mai poate trece de poarta ruginită a complexului sportiv, pentru că a devenit proprietate privată. Împărţită în două bucăţi, baza a fost lăsată în paragină, tocmai pentru a fi luată fără probleme. Totul a început în 2002, cînd Primăria Sectorului 1 a aprobat un PUZ care permitea construirea a 30 de vile de lux pe spaţiul verde. În acelaşi an, la 19.12.2002, BTT SA, care avea î