Fostul prim-adjunct al şefului Securităţii Timiş, Radu Tinu, neagă informaţiile din Jurnalul Revoluţiei din `89, desecretizat recent de Curtea Supremă, potrivit cărora fosta Securitate a
Fostul prim-adjunct al şefului Securităţii Timiş, Radu Tinu, neagă informaţiile din Jurnalul Revoluţiei din `89, desecretizat recent de Curtea Supremă, potrivit cărora fosta Securitate a tras în revoluţionari.
"Este o făcătură. L-au făcut după 1990 ca să scoată din culpă Armata. De exemplu, în jurnal scrie că la Fabrica 6 Martie a fost prins Stelian Buligescu de la Securitate. În realitate, Buligescu era de la Direcţia de Informaţii a Armatei. Stănculescu a fost în 1989 militarul cel mai mare în grad care coordona Armata la Timişoara.
El este primul responsabil pentru victime. Armata a tras aproape în toate cazurile de împuşcaţi. De ce nu suntem chemaţi ca martori în proces eu sau ceilalţi doi şefi din Securitatea Timiş?", declară Tinu. "Adevărul este că au tras toţi: Armata, Miliţia şi Securitatea. Raportul a fost întocmit după 1990. Noi l-am primit la Comisia de Apărare, nu sunt date reale acolo", spune deputatul Viorel Oancea, maior în Armată în 1989.
Jurnalul Revoluţiei din `89 a fost făcut public de Înalta Curte de Casaţie după ce avocaţii fostului ministru al apărării, generalul Victor Stănculescu, l-au invocat în apărare.