Arheologii buzoieni au descoperit in satul Cotatcu, comuna Podgoria, un ansamblu de locuit din mileniile V-VI inainte de Christos, precum si vase si fragmente ceramice apartinand Culturii Cucuteni, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit arheologului Laurentiu Grigoras de la Muzeul Judetean Buzau, descoperirea a fost facuta pe o ridicatura, in punctul cunoscut sub numele de Cetatuia. Sursa citata a spus ca au fost descoperite urme de locuire tip Cultura Cris, Cultura Stoicani-Aldeni, vase si fragmente ceramice apartinand Culturii Cucuteni.
"Aceste tell-uri, mai exact movilele realizate in urma acumularii vestigiilor locuirilor umane succesive, pot fi confundate de necunoscatori cu niste delusoare. Ele s-au format in Neolitic si Eneolitic. Avem aici in tell-ul de la Cotatcu marturii de la inceputul Neoliticului-Cultura Cris, pana la ceea ce se cunoaste drept aspectul cultural Stoicani-Aldeni. Descoperirea este una importanta pentru Neoliticul european, intrucat face referire la evolutia cronologica a acestei perioade", a declarat, ieri, arheologul Laurentiu Grigoras. Arheologii au mai descoperit statuete zoomorfe si vetre de locuinte. Sapaturile la Cetatuia, in judetul Buzau, au debutat la inceputul anilor `70, in urma unei alunecari de teren, in aceeasi zona fiind gasite, in anii 80, unelte, o vatra, chirpici ars si oase de animale.
Arheologii buzoieni au descoperit in satul Cotatcu, comuna Podgoria, un ansamblu de locuit din mileniile V-VI inainte de Christos, precum si vase si fragmente ceramice apartinand Culturii Cucuteni, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit arheologului Laurentiu Grigoras de la Muzeul Judetean Buzau, descoperirea a fost facuta pe o ridicatura, in punctul cunoscut sub numele de Cetatuia. Sursa citata a spus ca au fost descoperite urme de locuire tip Cultura Cris, Cultura Stoicani-Aldeni, va