Un profesor american a lucrat şase ani la un proiect care ar putea salva omenirea de criza alimentelor şi de problema încălzirii globale. Serele cu zeci de etaje vor putea fi construite în
Un profesor american a lucrat şase ani la un proiect care ar putea salva omenirea de criza alimentelor şi de problema încălzirii globale. Serele cu zeci de etaje vor putea fi construite în orice oraş din lume şi vor proteja recoltele de intemperii, oricare vor fi schimbările climei.
Legumele şi fructele vor beneficia de condiţii optime de dezvoltare, iar apa de canalizare din marile metropole va fi reciclată şi îmbunătăţită cu ajutorul plantelor cultivate de orăşeni.
Terenurile arabile din viitor vor ocupa, prin supraetajare, mult mai puţin loc, iar restul suprafeţelor vor putea fi redate naturii, urmând să fie reîmpădurite.
Soluţia propusă de profesorul de ecologie Dickson Despommier, de la Universitatea Columbia din New York, are acordul autorităţilor americane şi primii zgârie-nori destinaţi agriculturii vor fi construiţi în Dubai şi în Olanda.
Un profesor a conceput o seră cu 30 de etaje, care arată ca un zgârie-nor, unde se pot cultiva plante alimentare, fără riscul de a pierde recoltele din cauza schimbării climei
Fermele verticale pot oferi terenul agricol suplimentar, impus de creşterea populaţiei. Câmpiile ar putea fi reîmpădurite, pentru a reduce efectul de seră.
Fermele urbane au fost dintotdeauna visul multor orăşeni. Pe la începutul secolului XX, mulţi americani creşteau găini pe acoperişurile blocurilor, pentru a avea ouă proaspete. Chiar şi astăzi, în multe zone urbane ale lumii, locatarii plantează uneori pe spaţiul verde din faţa imobilelor legume sau pomi fructiferi.
Totuşi, până acum nimeni n-a îndrăznit să viseze atât de grandios ca doctorul Dickson Despommier, profesor de ştiinţe ecologice la Universi