Ultima modă în rândul craiovenilor privind investiţiile imobiliare este aceea de a achiziţiona proprietăţi în zona Calafatului.
Podul care va lega România de Bulgaria, localizarea oraşului pe lunca Dunării şi nevoia de a avea un loc de relaxare la sfârşit de săptămână sunt câteva dintre motivele pentru care craiovenii investesc serios în terenuri şi case în Calafat, potrivit specialiştilor din domeniul imobiliar.
„Terenurile din zona de intrare în Calafat, care anul trecut în vară se vindeau cu 6, 7 sau 8 euro metrul pătrat, acum se vând la preţuri cuprinse între 10 şi 15 euro metrul pătrat. Practic, creşterea este de până la 100% în unele cazuri“, susţine Andi Hurduc, directorul agenţiei A&G Imobiliare, din localitatea doljeană.
40 de euro pe metrulpătrat de teren
Cea mai căutată zonă din Calafat este cea unde va fi amplasat piciorul românesc al podului de peste Dunăre, a cărui construcţie a fost demarată la începutul acestui an pe malul bulgăresc al fluviului. Terenurile de lângă pod sunt cele mai scumpe deoarece puţine proprietăţi mai sunt disponibile. „Calafatul e un oraş mic, iar majoritatea proprietăţilor au 400 de metri pătraţi, cele mai mari ajungând la maximum 800 de metri pătraţi. Sunt foarte puţine oferte de vânzare de teren în centrul oraşului. Acolo, preţurile ajung la 60-80 de euro pe metrul pătrat. Pe şoseaua de centură, pământul se vinde cu 30-40 de euro pe metrul pătrat“, completează Andi Hurduc.
La mare căutare sunt şi locuinţele situate în blocurile din Calafat. Astfel, apartamentele cu două camere se vând la preţuri cuprinse între 90.000 şi 110.000 de lei, în funcţie de poziţionarea faţă de centru şi faţă de Dunăre. Apartamentele cu trei camere costă între 100.000 şi 150.000 de lei, iar garsonierele au preţuri care variază între 55.000 şi 70.000 de lei. Asta, în condiţiile în care loc