Din cauza crizei de asistente, spitalele se asigură că absolventele le vor deveni angajate Spitalul CFR Timişoara a găsit o modalitate pentru a rezolva această problemă, fiind primul
Din cauza crizei de asistente, spitalele se asigură că absolventele le vor deveni angajate
Spitalul CFR Timişoara a găsit o modalitate pentru a rezolva această problemă, fiind primul care poate angaja elevele care termină cursurile şcolilor de asistente.
Directorul Spitalului CFR din Timişoara, Ciprian Bogdan, a încheiat o convenţie cu Şcoala de Asistente Medicale "Christiana", prin care fetele fac practică în spital, iar la absolvire unitatea medicală este prima îndreptăţită să le angajeze, în baza unui fel de drept de preempţiune.
"Rezolvăm două probleme, în primul rând că avem parte de aceste fete care muncesc în perioada de practică la noi în spital şi nu le plătim, iar când termină şcoala, noi suntem primii care le facem ofertă de angajare", declară Ciprian Bogdan.
Pe de altă parte, tot în această convenţie e stabilit ca şcoala să nu mai plătească spitalului taxa pentru elevele care fac practică în valoare de 50 de euro pe an.
Practicantele înlocuiesc asistentele
Elevele de la Şcoala Christiana fac în Spitalul CFR practică pe o perioadă de trei ani, astfel că până la absolvire deprind suficiente cunoştinţe pentru a suplini cu succes asistentele cu specializare. "E foarte important să ai ajutor, chiar dacă oficial nu e unul specializat. Fetele vin şi stau opt ore pe zi în spital, timp în care fac foarte multe.
E suficient că se ocupă de problemele simple, pentru că iau de pe umerii celorlalte asistente activităţi care cer timp.
Dar cel mai mare avantaj e că, atunci când se eliberează un post, ştii pe cine angajezi şi cât de bun e", spune Cristina Drăgan, asistentă-şefă la secţia O.R.L. din Spitalul CFR.
Ofertele din