O noua runda a jocului "Decupezi si castigi!" se desfasoara astazi in Comisia de cod electoral si ea ar trebui sa fie si ultima daca "alesii" nu doresc sa lase la latitudinea Guvernului impartirea in colegii uninominale. Numele lansate drept posibile candidaturi contureaza, pe de alta parte, concluzia ca puterea financiara si notorietatea sunt principalele indicii dupa care se ghideaza liderii politici, lucru intarit si de absenta unor criterii ferme pentru desemnarea candidatilor.
Cei 17 senatori si deputati din Comisia de cod electoral se strang astazi in incercarea de a delimita colegiile uninominale din cele 33 de circumscriptii ramase inca neimpartite dupa luni bune de tergiversare. Saptamana trecuta "alesii" au reusit sa creioneze colegiile din doar zece judete – Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Olt, Teleorman si Tulcea –, in conditiile in care pentru celelalte circumscriptii nu au ajuns la comisie propunerile tuturor grupurilor parlamentare, iar acuzatiile de intelegeri reciproc avantajoase intre PNL si PSD au incins spiritele. Nici sedinta de astazi nu va fi lipsita de discutii, dat fiind ca acuzele de blat au razbatut din aproape toate judetele.
Integral in Romania libera. O noua runda a jocului "Decupezi si castigi!" se desfasoara astazi in Comisia de cod electoral si ea ar trebui sa fie si ultima daca "alesii" nu doresc sa lase la latitudinea Guvernului impartirea in colegii uninominale. Numele lansate drept posibile candidaturi contureaza, pe de alta parte, concluzia ca puterea financiara si notorietatea sunt principalele indicii dupa care se ghideaza liderii politici, lucru intarit si de absenta unor criterii ferme pentru desemnarea candidatilor.
Cei 17 senatori si deputati din Comisia de cod electoral se strang astazi in incercarea de a delimita colegiile uninominale din cele 33 de circ