Fabricarea de adezivii şi polistiren sunt domeniile conexe preferate de aceştia Fabricile în care să se producă doar vopsea dispar încet. Companiile de profil încearcă prin noi produse
Fabricarea de adezivii şi polistiren sunt domeniile conexe preferate de aceştia
Fabricile în care să se producă doar vopsea dispar încet. Companiile de profil încearcă prin noi produse să pună în valoare reţelele de distribuţie deja create, atacând pieţe aflate într-o creştere susţinută.
Fabryo Corporation, fosta Guzu Chim, a anunţat investiţii de circa opt milioane de euro împreună cu fondul de investiţii Oresa Ventures în dezvoltarea unei afaceri cu materiale de construcţii, în special adezivi, pe platforma de la Popeşti-Leordeni. De asemenea, Policolor anunţase anul trecut investiţii de circa 2,5 milioane euro în capacităţi de producţie polistiren expandat şi adezivi.
Celelalte companii au intrat pe această piaţă cu un portofoliu în care se regăseau şi alte produse în afară de vopsea. Atlas Corporation a mizat pe producţia de adezivi şi de polistiren. Producătorul de vopsele decorative Dufa Deutek, deţinut de fondul de investiţii Advent, a cumpărat recent producătorul de adezivi Bengoss Comimpex pentru care a plătit 18,9 milioane euro.
Daw Benţa după ce a intrat pe piaţa locală producând vopsele a decis ulterior să producă aici şi adezivi, tencuieli sau polistiren. Motivul acestor investiţii şi mişcări de pe piaţă este dat de avantajele de marketing dobândite în urma prezenţei pe piaţa vopselei.
Ofertă la pachet
Una dintre principalele cauze pentru care producătorii de vopsele îşi adaugă în portofoliu o categorie vastă de materiale de producţie ţine de faptul că pot oferi clienţilor un pachet complet de soluţii. "Piaţa principală pe care activează Fabryo este cea a produselor decorative.
În consecinţă, portofoliul companiei conţ