Zona de nord a municipiului Arad, unde se află fostele sere ale oraşului, va cunoaşte o creştere a segmentului imobiliar fără precedent. Sursa: Alex Negru
Prin prisma crizei de unităţi locative, trei proiecte de anvergură sunt depuse spre avizare la sediul municipalităţii. Conform planurilor înaintate de dezvoltatori, acestea însumează sute de hectare de teren, promit mii de locuinţe, unităţi de industrie uşoară şi clădiri de birouri, într-o zonă aflată la un pas de şoseaua de centură de pe DN 7. Practic, este vorba despre adevărate cartiere, cu acces la principalele drumuri, care vor lua naştere la marginea Aradului, un oraş care se dezvoltă din ce în ce mai mult.
Zona de agrement, la pachet
„În toate cele trei zone se vor asigura şi dotări de folosinţă zilnică, adică spaţii comerciale şi de servicii, liceu, centru administrativ, spaţii de sport şi agrement. În centrul terenului cu fostele sere se are în vedere construirea unui luciu de apă. Oraşul se va dezvolta foarte mult în această zonă, în următorii ani“, spune arhitectul Ioan Darida, cel care a realizat două dintre proiecte.
„Planul Urbanistic Zonal - Extindere Grădina Poştei“ şi „Planul Urbanistic Zonal - Grădişte - Zona Fostelor Sere“ se află depuse la primărie în vederea obţinerii avizului de mediu. Primul ansamblu, care este proiectat să fie construit pe ceea ce acum reprezintă o păşune, are aproape 12 hectare.
Serele Aradului, din care sunt acum în paragină o parte, vor produce unităţi rezidenţiale. Proiectul se întinde pe circa 182 de hectare. Potrivit arhitectului Ioan Darida, proiectul mai prevede posibilitatea funcţionării unor industrii nepoluante în acest perimetru. Infrastructura de utilităţi va trebui însă refăcută complet, pentru că este veche de aproape 40 de ani. Serele au fost înfiinţate în anii ’60, dar după 1989 au intrat în dec