Datorită efectului tonic, ceaiul este indicat pe caniculă Ceaiul negru este un tonic cardiac, ceaiul verde ne protejează împotriva razelor UV, iar ceaiul din Ginseng ne face mai
Datorită efectului tonic, ceaiul este indicat pe caniculă
Ceaiul negru este un tonic cardiac, ceaiul verde ne protejează împotriva razelor UV, iar ceaiul din Ginseng ne face mai rezistenţi la stres.
Potrivit studiilor efectuate până în prezent, ceaiul este un veritabil medicament natural. El ajută la reducerea tensiunii arteriale şi a nivelului colesterolului şi ne protejează de razele ultraviolete.
Un studiu al cercetătorilor americani a arătat că persoanele care au ales să consume ceai în locul băuturilor dulci, carbogazoase, au redus la jumătate nivelul de colesterol "rău", în comparaţie cu cei care nu au consumat ceai, deşi au mâncat acelaşi tip de alimente.
Ceaiul negru este înrudit cu cel verde, singura diferenţă fiind că el este preparat din frunze supuse unui proces mai îndelungat de uscare. Studii recente ale specialiştilor britanici arată că ceaiul negru este un potenţial tonic cardiac, ajută la arderea grăsimilor şi protejează împotriva cancerului. Potrivit cercetătorilor de la Şcoala Medicală din Boston, patru ceşti de ceai negru pe zi împiedică blocarea arterelor prin formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, acesta combate virusul responsabil de apariţia herpesului.
Ceaiul din Ginseng este recomandat datorită efectului său benefic asupra capacităţii cognitive şi a vitezei de reacţie. Ginsengul ne întăreşte rezistenţa la stres şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Un studiu realizat pe 4.600 de persoane a arătat că la cei care consumă ceai din Ginseng riscul de a suferi de cancer scade cu 70 la sută.
Ceaiul din plante este diferit de restul varietăţilor de ceai, deoarece el transmite doar proprietăţile plantei din care a fost făcu