Termenul „pizza“ acoperă un teritoriu mai mare decât v-aţi putea închipui. Dacă vreţi să ştiţi totul despre ea, atunci trebuie să aflaţi detaliile referitoare la acest preparat atât de popular, inclusiv numele inventatorului acestui fel de mâncare şi diferitele feluri de pizza. Aşa cum este de aşteptat, nu putem începe să vorbim despre pizza fără să menţionăm originea acestui preparat. Avem a mulţumi pentru pizza din zilele noastre oricărei civilizaţii care a avut ideea de a întinde o cocă de pâine şi de a o coace pe pietre fierbinţi sau în cuptoare improvizate. Fără îndoială, pâinea gen lipie este precursoarea blatului de pizza din zilele noastre. Cu toate acestea, inventarea pizzei este atribuită locuitorilor din Napoli, Italia, cei care coceau blaturi de pizza, peste care puneau roşii, ulei, ierburi aromate italiene. Această variantă rudimentară de pizza era mâncarea tradiţională a ţăranilor napoletani. Dacă ar fi să numim o persoană care a inventat acest fel de mâncare, putem spune, fără să greşim, că aceasta este Rafaelle Esposito, din Napoli. El a fost cel care a modificat reţeta tradiţională de pizza şi a creat trei feluri diferite, adăugând brânză mozzarella la ingredientele folosite iniţial.
Feluri de pizza Înainte de a prepara o pizza delicioasă, trebuie să vă hotărâţi ce doriţi să mâncaţi, pentru că fiecare tip are alte caracteristici şi, prin urmare, necesită blaturi şi toppinguri diferite, dar şi altă metodă de preparare. Puteţi alege între pizza tradiţională italiană şi stilul american, acesta fiind şi el împărţit în alte trei categorii: pizza ca la New York, pizza ca în California sau pizza ca în Chicago. Pizza de inspiraţie italiană este, în general, săracă în grăsimi, dar, dacă adăugaţi brânză în compoziţie, atunci conţinutul de grăsimi creşte. Există mai multe feluri de pizza italiană, însă cele mai populare rămân tot cele din Napoli, şi