Ne-am obisnuit sa spunem ca, dupa Revolutie, totul „s-a dus dracului“. Nostalgicii proclama ca „pe vremea raposatului era ordine, aveam performante“. Nu ne place atmosfera existenta in sport, in general, si in fotbal - in special. Nu ne plac scandalurile, acuzatiile de coruptie, blaturile, racolarile de jucatori, aranjamentele la nivel inalt, „butoanele“ comisiilor apasate in functie de interese. Credem ca totul a fost posibil din cauza unor indivizi nedemni, aciuati prin impostura in functii inalte, de raspundere, pe care le-au transformat in punti spre glorie si bani.
Ce ne-au lasat comunistii
Trecutul ne arata insa ca practicile de acum nu sunt nici noi, nici surprinzatoare. Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Gigi Becali, Cristi Borcea n-au venit din neant.
Ei nu sunt decat descendentii adaptati ai unei perioade despre care acum se mai stiu putine lucruri, dar care si-a lasat decisiv amprenta oribila asupra Romaniei: comunismul. Indivizii care compun clica din fruntea fotbalului nostru sunt urmasii feroce ai unor vremuri teribile. Privind istoria postbelica a tarii noastre, vom intelege mai bine de unde stiu Steaua si Dinamo sa lucreze murdar, de ce FRF si LPF par neputincioase in fata lor, cum si-au creat aceste doua echipe o reputatie odioasa si prin ce metode au reusit „armata“ si „militia“ ca sa domine sportul nostru.
CCA a desfiintat o echipa pentru a lua titlul!
Atat CCA (devenita apoi Steaua), cat si Dinamo au aparut in peisajul sportului nostru in urma unor teribile nedreptati. Dupa ce Uniunea Sovietica a cotropit Romania, in 1944, iar comunismul a fost instalat cu ajutorul Armatei Rosii invadatoare, toate institutiile ce aminteau de oranduirea de dinainte au fost sterse de pe fata pamantului. Elitele intelectuale au fost exterminate sistematic, partidele politice - desfiintate, taranii - deposedati de pamanturi,