Locuinţa de un milion de euro a fostului internaţional Gică Popescu e concurată pe plan internaţional de clădiri care atrag anual prin ciudăţenia lor numeroşi vizitatori. Casa Baciului
Locuinţa de un milion de euro a fostului internaţional Gică Popescu e concurată pe plan internaţional de clădiri care atrag anual prin ciudăţenia lor numeroşi vizitatori.
Casa Baciului din Pipera a fost catalogată drept un adevărat OZN datorită arhitecturii sale ciudate. Pe plan internaţional, însă, curajul în arhitectură nu are nicio frontieră.
Începând de la locuinţe în formă de closete şi până la cartiere mai alambicate decât orice puzzle, arhitecţii au depus orice efort pentru a rămâne în istorie.
Două dintre cele mai ciudate case din lume sunt la o distanţă relativ mică de România şi pot fi oricând vizitate. Oraşul Sopot din Polonia, renumit pentru staţiunile sale balneare, atrage anual mii de turişti în jurul unei clădiri.
Casa Strâmbată (Krszywy Domik), o clădire suprarealistă, a fost construită de arhitectul Szotynscy Zaleski, şi este inspirată de desenele danezului Per Dahlberg. Clădirea cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi este situată în centrul comercial din Sopot, iar în interior are o serie de mici baruri.
O locuinţă în cinstea closetului
Tot în apropiere de România se află şi Casa care Dansează. Mai exact, în Praga. Ea este realizată de arhitectul Vlado Milunic şi de Frank Gehry. Clădirea, inspirată de dansul lui Fred Astaire cu Ginger Rogers, se numea iniţial Fred şi Ginger.
Frank Gehry a fost implicat şi în revitalizarea clădirilor de pe malul Rinului din Dussedorf, Germania, una din cele mai importante lucrări realizate aici fiind complexul de birouri Der Neue Zollhof. Tot el a creat un alt imobil faimos prin nonconformism, Muzeul Guggenheim din Bilbao, Spania.
Ciudăţenia clădirilor construite în