Potrivit datelor Institutului pentru Politici Publice, fosta peremistă Daniela Buruiană Aprodu, devenită deputat independent în decembrie 2007, nu a votat niciodată în ultima sesiune parlamentară. Observator în Parlamentul European şi apoi deputat european până la alegerile europarlamentare, prin urmare scutită în 2007, dar nu şi în 2008, ultimul vot al deputatei Buruiană este înregistrat de sistemul electronic în noiembrie 2006. Exemplu pe care l-a preluat, probabil, de la fostul ei şef, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a avut o prezenţă la vot de 1% la Senat. Daniela Buruiană a declarat că îşi asumă responsabilitatea lipsei de activităţi din Parlament.
„Sunt un om corect şi am să fiu până la sfârşitul vieţii mele. Aşa este. Dar asta nu înseamnă că timpul e pierdut. Eu am rămas în urmă cu anumite proiecte de lege. De asemenea mă preocupă legislaţia care este acum în vigoare la Comisia de Apărarea din care fac parte şi în care sper să particip mai departe şi să dinamizez puţin activitatea acestei comisii. Pentru că în perioada următoare, din păcate, toţi vor fi preocupaţi de campania electorală şi nu ştiu dacă cineva mai reuşeşte să recupereze din timpul care a fost alocat”, a declarata aceasta la Realitatea.
„Eu îmi asum responsabilitatea asupra acestor câtorva luni în care am fost candidat independent, dar sunt alţii care zac ca nişte legume, pe care nu-i cunoaşte nimeni, nu-i ştie nimeni şi care datorită votului pe liste au ajuns în Parlament”, a adăugat Buruiană, aruncând vina şi în curtea vecinului.
De cealaltă parte, Corneliu Vadim Tudor a declarat că studiul IPP este o „diversiune lansată din zona Palatului Cotroceni”. El a declarat pentru NewsIn că studiul IPP conţine „minciuni ordinare” şi „date falsificate”, întrucât, frecvent, la Senat, actele normative se votează prin ridicare de mână, în condiţiile defectării siste