În zona euro, o unitate deserveşte 1.750 de locuitori, mai puţin de jumătate comparativ cu situaţia înregistrată în ţara noastră Cu un număr de 255 de unităţi la un milion de
În zona euro, o unitate deserveşte 1.750 de locuitori, mai puţin de jumătate comparativ cu situaţia înregistrată în ţara noastră
Cu un număr de 255 de unităţi la un milion de locuitori, densitatea bancară din România depăşeşte totuşi media din regiune.
Din dorinţa de a vinde cât mai multe produse şi de a fi cât mai aproape de potenţialii clienţi, băncile de pe piaţa românească continuă să-şi extindă reţeaua de unităţi de la an la an. Astfel, în 2007, reţeaua instituţiilor de credit a crescut cu aproximativ 1.100 de unităţi, similar anului anterior.
Cu un număr de aproximativ 5.500 de unităţi şi cu o populaţie de 21,53 milioane de locuitori în 2007, România prezintă o densitate bancară de 25,5% (măsurată ca număr de unităţi bancare la 100.000 de locuitori).
Mai exact, în medie, o unitate bancară deserveşte un număr de 3.921 de locuitori, arată un studiu al UniCredit Ţiriac Bank. "Densitatea bancară din România este încă una destul de redusă comparativ cu cea a statelor din Uniunea Europeană. Probabil va mai trece ceva timp până vom atinge media europeană", a apreciat Radu Graţian Gheţea, preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi al CEC Bank.
Jumătate din reţea, la CEC Bank, BRD şi BCR
În zona euro, o unitate bancară revine unui număr de 1.750 de locuitori (o densitate de 57,1%), mai puţin de jumătate comparativ cu România. În ceea ce priveşte gradul de concentrare a sucursalelor din sectorul bancar românesc, acesta este unul foarte ridicat.
CEC Bank, BRD şi BCR deţin un număr cumulat de peste 2.700 de uniţăti bancare, ceea ce reprezintă jumătate din total. Cea mai extinsă reţea aparţine CEC Bank, cu un număr de aproximativ 1.400 de