În 2050 populaţia globului va număra 9 miliarde de suflete, iar producţia agricolă va trebui să se dubleze pentru a preveni conflicte sociale fără precedent în istorie. Combaterea crizei
În 2050 populaţia globului va număra 9 miliarde de suflete, iar producţia agricolă va trebui să se dubleze pentru a preveni conflicte sociale fără precedent în istorie. Combaterea crizei alimentare va duce la schimbări profunde în modul de viaţă al fiecărui cetăţean al planetei, astfel încât va apărea un adevărat haos pe plan social, cultural şi politic.
În ultimul an, preţurile s-au majorat cu 130% la orez, cel mai căutat aliment de pe planetă, cu 74% la grâu, iar la porumb, cu 53%. Media de creştere a indicelui alimentar la legume, fructe şi alte produse este de 48%.
Foametea, spun analiştii economici, este o criză veche, dar în ultimele luni, odată cu explozia preţurilor pe piaţa mondială, noi clase sociale sunt atinse de acest flagel.
O familie din Europa cheltuieşte pentru hrană între 10 şi 12% din buget. În ţările în curs de dezvoltare, unde 2,2 miliarde de oameni trăiesc în sărăcie extremă, banii alocaţi coşului zilnic reprezintă 90% din veniturile unei familii.
În 2050, populaţia globului va număra 9 miliarde de suflete, iar producţia agricolă trebuie să se dubleze pentru a preveni conflicte sociale fără precedent în istorie
Criza alimentelor atinge punctul de fierbere. Liderii mondiali privesc cu frică spre ţările sărace, iar spectrul invaziei celor flămânzi îi determină să caute soluţii
Spaima unei apropiate crize extinse a hranei a reunit în iunie, la Roma, marile puteri ale lumii. Bilanţul conferinţei nu este deloc îmbucurător, peste 850 de milioane de oameni suferă de foame, iar Banca Mondială avertizează că rata inflaţiei la alimente va cunoaşte o creştere nemaiîntâlnită până în 2015.
Pentru a face faţă