Dezvăluirile din "Adevărul" de ieri, privind apele pestilenţiale deversate pe litoralul românesc al Mării Negre, au provocat reacţii deplasate sau chiar isterice din partea reprezentanţilor
Dezvăluirile din "Adevărul" de ieri, privind apele pestilenţiale deversate pe litoralul românesc al Mării Negre, au provocat reacţii deplasate sau chiar isterice din partea reprezentanţilor unor autorităţi publice.
Deşi dovezile prezentate de ziar sunt incontestabile, epitetele favorite ale lefegiilor au fost: "minciună", "manipulare", "elucubraţii", "răutăţi" şi "răzbunări politice".
Cel mai departe a mers directorul Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa, Felix Stroe. Acesta cere anchetarea a doi înalţi funcţionari, inclusiv a unui secretar de stat din Ministerul Mediului, pentru "subminarea turismului românesc şi a economiei naţionale"! Cei doi se fac "vinovaţi", eventual, de sinceritate, dat fiind că au recunoscut problemele de pe litoral.
"Adevărul" aduce azi noi dovezi ale deversărilor de ape reziduale, fie neepurate, fie trecute prin staţii de epurare necorespunzătoare. Ziarul a descoperit mai multe plăcuţe prin care turiştii sunt atenţionaţi să nu facă baie în mare. Adică în "ape care nu pun în pericol sănătatea publică", după cum susţin comunicatele caraghioase ale acestor zile.
Dezvăluirile "Adevărul" despre deversările din Marea Neagră au provocat reacţii deplasate ale autorităţilor constănţene
Capii autorităţilor constănţene refuză să recunoască problema deversărilor în Marea Neagră, dar se consideră victime ale unor atacuri la interesul naţional.
Nu mai puţin de 22 de localităţi româneşti de coastă deversează ape menajere în Marea Neagră, prin instalaţiile Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa. Aceasta prin intermediul a 52 de staţii de pompare şi nouă de epurare.
Acestea din