Sapte programe lansate, peste 30 de linii de finantare deschise. Nici un sfert dintre proiectele depuse la autoritati nu au fost selectate pentru finantare. Fondurile structurale sunt un miraj dar si o enigma pentru multi intreprinzatori si functionari publici care nu sunt obisnuiti cu "birocratia" europeana.
Joi, 17 iulie, ora 11.00, Razvan Cotovelea, seful Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) din Ministerul Economiei si Finantelor va raspunde intrebarilor formulate de cititorii HotNews.ro, in cadrul unui interviu transmis live text. Va invitam sa transmiteti intrebari!
Conform datelor oficiale ale Ministerului Economiei si Finantelor, pana la data de 15 iunie au fost aprobate 281 proiecte din cele 1.297 depuse pentru finantare, in cadrul programelor cu fonduri structurale europene.
Va invitam sa transmiteti intrebari pentru interviul cu Razvan Cotovelea, director general al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) prin intermediul rubricii de comentarii din aceasta pagina. Intrebarile pot fi transmise acum, precum si in timpul interviului si trebuie sa atinga urmatoarele teme:
Mult disputata birocratie a fondurilor europene: actele solicitate la dosare, evaluarea, efectuarea platilor. Mai ales pentru proiectele rurale... conditiile sunt prea complicate pentru solicitanti! Chichite in care se impiedica solicitantii. De exemplu: contracte de chirie pe minimum 5 ani, excluderea PFA in cazul stomatologilor; solicitarea ca firma sa aiba profit 2 ani consecutivi etc. Celebra absorbtie: suma care a fost in mod real "absorbita" in 2007 si estimarile pentru 2008. Fraudele: 6 milioane de euro, prejudicii totale calculate de DNA in ultimii 4 ani, pe fonduri de preaderare. Este mult, este putin? Comparatie cu alte tari?Un studiu realizat de Agentia de Monitorizare a Presei, Asoci