Cotele reduse ale apelor Dunarii au obligat Administratia Fluviala a "Dunarii de Jos" (AFDJ) din Galati, care se ocupa de siguranta traficului, sa ceara adoptarea unor masuri suplimentare de securitate din partea comandantilor navelor aflate in mars. Avertizarea se refera la un sector de 200 de kilometri din Dunarea fluviala, intre Calarasi (km 375) si Braila (km 175). Astfel, conform avizului lansat catre navigatori, la trecerea prin zonele critice de navigatie, comandantii navelor sau convoaielor trebuie sa isi coreleze dimensiunile convoiului in functie de conditiile existente. De asemenea, intilnirile sau depasirile se vor face numai dupa ce comandantii navelor sau convoaielor vor lua legatura intre ei.
Reprezentantii AFDJ Galati considera ca in cel mult doua saptamini ar putea fi introduse si alte restrictii, in conditiile in care nivelul fluviului este in continua scadere. Capitania Braila ne-a informat ca ieri, la mira Braila, cota inregistrata s-a situat la valoarea de 182 cm, cu 8 cm mai putin decit in ziua anterioara.
Cotele reduse au provocat probleme de navigatie pe Dunare si in vara anului trecut. Astfel, la sfirsitul lunii iunie fusesera deja impuse mai multe restrictii referitoare la latimea convoaielor, iar navele care veneau din amonte de Calarasi catre Constanta puteau naviga in siguranta doar daca faceau un ocol de 100 de kilometri, pe bratul Borcea.
Cotele reduse ale apelor Dunarii au obligat Administratia Fluviala a "Dunarii de Jos" (AFDJ) din Galati, care se ocupa de siguranta traficului, sa ceara adoptarea unor masuri suplimentare de securitate din partea comandantilor navelor aflate in mars. Avertizarea se refera la un sector de 200 de kilometri din Dunarea fluviala, intre Calarasi (km 375) si Braila (km 175). Astfel, conform avizului lansat catre navigatori, la trecerea prin zonele critice de navigatie, comandantii