Bucătarii români prezenţi la "Thai Cooking Class" au avut şansa de a învăţa ceva cu totul nou, folosind ingrediente şi tehnici specifice unui alt spaţiu gastronomic.
Arome necunoscute pînă atunci, care te luau puţin prin surpindere. Stăteai puţin şi încercai să le asociezi cu ceva familiar, dar nu găseai nimic care să fie pe măsură. Ingrediente exotice, în culori vii şi forme neobişnuite, al căror gust nici măcar nu-l puteai bănui. Şi din toate aceste gusturi, texturi şi culori vor fi create la sfîrşit, într-o adevărată alchimie culinară, unsprezece preparate, de fapt unsprezece experienţe.
Bucătarii români prezenţi la "Thai Cooking Class" au avut şansa de a învăţa ceva cu totul nou, folosind ingrediente şi tehnici specifice unui alt spaţiu gastronomic. "Cursanţii, selectaţi de către THR au specializări şi au participat la mai multe cursuri de acest gen. Avînd experienţa necesară a fost şi foarte uşor, nu neapărat să înţeleagă, dar să aibă comentarii şi bucătarii din Thailanda să obţină un bun feed-back din partea lor." (Mihai Lăzărescu, project manager THR). Bucătarii români au fost îndrumaţi de două profesoare specializate în gastronomia thailandeză: Chayanit Prampate şi Ubon Deesawat.
Demonstraţie culinară
Demonstraţia culinară a început cu ceea ce poate fi considerat preparatul emblematic al bucătăriei thailandeze: Tom Yum Kung (supă de creveţi cu lemongrass). Bucătarii români, adunaţi în jurul mesei ce găzduia ingredientele, urmăreau cu atenţie explicaţiile şi mişcările celor două profesoare. Din cînd în cînd apăreau întrebări, nedumeriri şi momente de surpriză. După ce au fost adăugate şi ultimele ingrediente şi i s-a potrivit gustul, supa a fost luată de pe foc. A urmat momentul hotărîtor: degustarea. Unii au fost mai sfioşi, alţii mai îndrăzneţi. Cîţiva au mai încercat o dată şi încă o dată. Cum li s-a părut? Neobişnuită, inter