Şefii autorităţilor judeţene "aruncă" de la unul la altul conductele de deversare Stăpânii conductelor de deversare preferă să ascundă adevărul în spatele unor replici agresive,
Şefii autorităţilor judeţene "aruncă" de la unul la altul conductele de deversare
Stăpânii conductelor de deversare preferă să ascundă adevărul în spatele unor replici agresive, fără a avea măcar habar despre situaţia din teren.
"Adevărul" a publicat articole şi imagini în care arată cum apele menajere a peste 20 de localităţi de coastă sunt deversate, mai mult sau mai puţin epurate, în Marea Neagră. În urma acestor articole, reprezentanţi ai autorităţilor constănţene au reacţionat dur, transferând problema din zona civică în cea politică.
S-au simţit atacaţi şi au ameninţat cu plângeri penale şi chiar sesizări la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Reacţia acestora ar fi fost chiar comică dacă în spatele ei nu s-ar ascunde o problemă ce ţine de sănătatea populaţiei.
Adormit în intersecţie, trezit la deversare
Nicuşor Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a devenit celebru când a adormit noaptea la volan, într-o intersecţie. Era "obosit". Poliţiştii veniţi la locul faptei au fost daţi afară pentru că au "uitat" să-l supună probei pentru determinarea gradului de alcoolemie.
În urmă cu două zile s-a trezit vorbind despre problema deversărilor. "Elucubraţii ce nu au niciun fundament ştiinţific, răutăţi şi răzbunări politice ale Luciei Varga (secretar de stat în Ministerul Mediului - n.n.) şi ale lui Gheorghe Babu (director al Direcţiei Ape Dobrogea Litoral - n.n.)", declara Constantinescu a doua zi, după apariţia articolului în "Adevărul", intitulat "Marea Neagră, haznaua în care facem baie vara".
Ei bine, "elucubraţiile" invocate de şeful Consiliului Judeţean Constanţa sunt fapte reale, verificate la faţa locului şi