Persoanele active suferă de hipertensiune arterială, dureri de spate, obezitate şi au frecvent probleme oftalmologice Circa 42% din companiile româneşti oferă abonamente la clinici
Persoanele active suferă de hipertensiune arterială, dureri de spate, obezitate şi au frecvent probleme oftalmologice
Circa 42% din companiile româneşti oferă abonamente la clinici medicale, însă mai puţin de 7% din numărul total de angajaţi beneficiază de astfel de bonusuri.
Oficialii din cadrul companiilor private furnizoare de servicii medicale susţin că, în ultima perioadă, tot mai multe companii s-au arătat interesate să ofere salariaţilor asemenea tipuri de stimulente. Beneficiul de a avea acces la serviciile unei clinici private este oferit în special de companiile multinaţionale, care, având la bază experienţa de peste graniţă, au înţeles mai devreme efectele pe termen lung ale acestei forme de fidelizare.
300 de euro pentru un pachet complet
"Majoritatea covârşitoare a companiilor care oferă angajaţilor abonamente medicale private este dată de angajatorii mari sau multinaţionale.
În aceste condiţii, estimăm că mai puţin de 7% dintre angajaţii din România beneficiază de abonamente medicale private cu servicii medicale incluse", a declarat, pentru "Adevărul", doctorul Florin Bălănică, directorul general al lanţului de clinici medicale private Medcenter.
Procentul este foarte mic, dacă ne gândim că mare parte a cheltuielilor realizate de angajator în oferirea unor astfel de servicii sunt deductibile. Potrivit doctorului Bălănică, în ultima perioadă însă s-a remarcat un interes din ce în ce mai mare al angajatorilor pentru astfel de servicii.
În ceea ce priveşte cheltuiala medie lunară suportată de angajator, valoarea acesteia poate ajunge până la maximum 1.120 lei, în cazul unui pachet complet care acoperă inclusiv familia. "Cost