Puterea scăzută de cumpărare a românilor, precum şi minusurile majore ale infrastructurii autohtone fac tot mai puţin atractive investiţiile imobiliare de amploare. "În România este o
Puterea scăzută de cumpărare a românilor, precum şi minusurile majore ale infrastructurii autohtone fac tot mai puţin atractive investiţiile imobiliare de amploare.
"În România este o diferenţă foarte mare între salarii şi costul locuinţelor. Este destul de complicat să intri pe o astfel de piaţă. Acum este începutul pentru cei mai curajoşi investitori. Îţi trebuie simţ de aventură să intri acum pe piaţa imobiliară românească", declară Rafael Merino Calderon, şeful unei delegaţii spaniole de oameni de afaceri care a vizitat recent Clujul.
În acelaşi timp, companii de consultanţă precum Pricewaterhouse Coopers avertizează asupra unor corecţii iminente pe pieţe precum cele din România şi Bulgaria. "Este posibil ca acolo unde proiectul a fost dezvoltat nefundamentat sau localizat neinspirat, să vedem situaţii de dificultate financiară", spune Speranţa Munteanu, director al departamentului Real Estate din cadrul Pricewaterhouse Coopers Romania.
Puterea scăzută de cumpărare şi lipsa proiectelor de infrastructură sporesc riscurile unei investiţii în real estate-ul autohton
Steaua imobiliarului românesc păleşte pe zi ce trece. Dezvoltatorii străini sunt tot mai prudenţi atunci când analizează o posibilă investiţie în România.
Devine din ce în ce mai clar că piaţa imobiliară autohtonă trece printr-o perioadă mai puţin fastă. Fapt confirmat şi de rezultatele recentei vizite pe care au făcut-o la Cluj un grup de oameni de afaceri spanioli.
Colapsul imobiliar din peninsulă i-a determinat pe aceştia să caute rapid noi oportunităţi de business. El Dorado-ul de pe piaţa românească nu le-a suscitat însă interesul. Ibericii s-au arătat reticenţi cu