Restaurantul „La Fitze“ a fost desfiinţat, ieri, ca urmare a dispoziţiei date de Sorin Oprescu.
Barul, terasele, pontonul din lemn şi parcarea betonată au fost luate cu asalt de muncitorii şi utilajele Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din Bucureşti.
De la primele ore ale dimineţii, inspectorii Serviciului Desfiinţări Construcţii Ilegale din cadrul PMB şi poliţiştii comunitari au început curăţenia pe cei o mie de metri pătraţi, ocupaţi de SC Fizico SRL, administrată de Dorel Creţu. La faţa locului s-au aflat şi foştii angajaţi ai terasei care încercau să salveze mobilierul. Ei s-au gândit până şi la ultimele fâşii de prelată, motivând că nu ar fi în regulă „dacă cineva le-ar lua pentru a le pune la el în curte“.
Dorel Creţu nu avea nicio autorizaţie de construcţie, susţin surse din primărie. Mai mult, firma fusese somată încă de acum doi ani să evacueze spaţiul. Contractul de închiriere pentru SC Fizico SRL expirase la sfârşitul lui 2003 şi, în ciuda avertismentelor date de primă rie, afacerea a tot mers până acum. În documentele întocmite iniţial, Dorel Creţu avea drept de folosinţă şi administrare pentru o suprafaţă de 2.480 de metri pătraţi, din care 1.700 erau prevăzuţi ca spaţiu verde. Cu toate acestea, el a turnat betoane şi a pus dale peste fiecare metru pătrat.
Cât costă demolările
Potrivit unui angajat din primărie, care supraveghea demolă rile şi care a preferat să-şi păstreze anonimatul, primăria a cheltuit circa 50.000 de lei noi de luni până ieri pentru dărâmarea construcţiilor ilegale. Reprezentantul primăriei a mai dezvăluit că restaurantul de lux „Casa di David“, situat în imediata apropiere de „La Fitze“, este şi el pe lista neagră a desfiinţărilor. De altfel, el a mai adăugat că, în zilele următoare, buldozerele ar putea intra şi în celelalte terase, amplasate până aproape de c