Puterea scazuta de cumparare a romanilor, precum si minusurile majore ale infrastructurii autohtone fac tot mai putin atractive investitiile imobiliare de amploare.
„In Romania este o diferenta foarte mare intre salarii si costul locuintelor. Este destul de complicat sa intri pe o astfel de piata. Acum este inceputul pentru cei mai curajosi investitori. Iti trebuie simt de aventura sa intri acum pe piata imobiliara romaneasca", declara Rafael Merino Calderon, seful unei delegatii spaniole de oameni de afaceri care a vizitat recent Clujul.
In acelasi timp, companii de consultanta precum Pricewaterhouse Coopers avertizeaza asupra unor corectii iminente pe piete precum cele din Romania si Bulgaria. „Este posibil ca acolo unde proiectul a fost dezvoltat nefundamentat sau localizat neinspirat, sa vedem situatii de dificultate financiara", spune Speranta Munteanu, director al departamentului Real Estate din cadrul Pricewaterhouse Coopers Romania.
Puterea scazuta de cumparare si lipsa proiectelor de infrastructura sporesc riscurile unei investitii in real estate-ul autohton.
Steaua imobiliarului romanesc paleste pe zi ce trece. Dezvoltatorii straini sunt tot mai prudenti atunci cand analizeaza o posibila investitie in Romania.
Devine din ce in ce mai clar ca piata imobiliara autohtona trece printr-o perioada mai putin fasta. Fapt confirmat si de rezultatele recentei vizite pe care au facut-o la Cluj un grup de oameni de afaceri spanioli.
Colapsul imobiliar din peninsula i-a determinat pe acestia sa caute rapid noi oportunitati de business. El Dorado-ul de pe piata romaneasca nu le-a suscitat insa interesul. Ibericii s-au aratat reticenti cu privire la sansele de reusita ale unei investitii in afacerile rezidentiale autohtone.
Adevarul Puterea scazuta de cumparare a romanilor, precum si minusurile