Curăţarea uscată se face fără detergenţi O alternativă la spălătoriile auto clasice care poluează prinde contur şi în România. Metoda spălării fără apă reduce cantitatea de
Curăţarea uscată se face fără detergenţi
O alternativă la spălătoriile auto clasice care poluează prinde contur şi în România. Metoda spălării fără apă reduce cantitatea de agenţi poluanţi.
Strategiile de reducere a poluării şi de protejare a mediului înconjurător vor trebui regândite. Şi asta din cauza numărului tot mai mare de autoturisme.
Creşterea parcului auto va putea determina mutarea spălătoriilor auto clasice în zonele periferice ale oraşelor. Astfel, efectul nociv al deversării masive de apă murdară şi detergenţi, rezultat în urma operaţiunilor de curăţare a maşinilor, ar fi redus considerabil.
Fără chimicale
În România, spălătoriile ecologice fără apă sunt puţine. Printre acestea se numără şi unitatea de profil care aparţine firmei Dancoprint Mont, din Ploieşti, judeţul Prahova. Administratorul firmei, Daniela Stanciu, spune că metoda spălării uscate a maşinilor este ecologică.
"Soluţiile sunt americane. Acestea dizolvă murdăria prin fenomenul de emulsificare. Cu ajutorul unei lavete speciale din microfibră soluţia este îndepărtată.
Pelicula care rămâne va fi alunecoasă, având rolul de protecţie împotriva zgârieturilor, a razelor ultraviolete şi a ploilor acide. Aceste produse conţin compuşi organici extraşi dintr-un soi de palmier brazilian. Ele nu sunt toxice, nici inflamabile şi sunt biodegradabile.
Pentru spălarea prin această metodă a unei maşini sunt necesare maximum 20 de minute, iar soluţia consumată nu va depăşi cantitatea de 150 ml. Acest tip de curăţare nu necesită consum de detergenţi şi de apă, care ar avea efect poluant prin scurgerea lor în canalizarea oraşelor", a explicat Daniela Stanciu.
Cozile şi str