"Thai Cooking Class": Timp de trei zile, în perioada 23-25 iunie, folosind ingrediente exotice, în combinaţii inedite şi surprinzătoare, bucătarii români au reuşit să recreeze gusturi thailandeze, în inima României, urmînd un curs special de gastronomie
Bucătari din 15 restaurante importante din România au avut şansa de a descoperi o altă lume gastronomică, mai puţin cunoscută românilor: bucătăria Thai. Timp de trei zile, în perioada 23-25 iunie, folosind ingrediente exotice, în combinaţii inedite şi surprinzătoare, bucătarii români au reuşit să recreeze gusturi thailandeze, în inima României, urmînd un curs special de gastronomie. Evenimentul, care a purtatnumele "Thai Cooking Class", a fost susţinut de Ambasada Thailandei la Bucureşti, Autoritatea Turistică a Thailandei şi THR (Tourism, Hotel & Restaurant Consulting Group). Principalul scop al organizatorilor a fost promovarea Thailandei din punct de vedere turistic, tocmai prin ceea ce are atractiv şi inedit: bucătăria exotică, aromată, dar în acelaşi timp echilibrată şi sănătoasă. "Bucătăria este o parte a culturii thailandeze, este partea gustoasă, dacă am putea spune aşa, iar pentru că oamenii au o plăcere deosebită pentru a mînca sănătos şi gustos, ea poate fi şi un ambasador foarte bun pentru Thailanda." (Dominic Vîrtosu – PR & Marketing Assistant Autoritatea de Turism a Thailandei).
Invitaţie… aromată
Cursul a presupus pregătirea a unsprezece preparate tradiţionale, sub îndrumarea profesoarelor de gastronomie thailandeză Chayanit Prampate şi Ubon Deesawat. Toate reţetele pot fi pregătite cu ingrediente achiziţionate din România. "Am făcut o selecţie a reţetelor, astfel încît bucătarii să le poată învăţa uşor, folosind ingrediente aflate la îndemînă. Nu este bine ca reţetele să fie modificate. În primul rînd, mîncărurile şi-ar schimba gustul şi, în al doilea rînd, oamenii care au sper