Sediul central al Uniunii Artistilor Plastici a fost evacuat astazi in vederea retrocedarii imobilului catre fostii sai proprietari. Artistii membri contesta validitatea documentelor in baza carora s-a facut retrocedarea si apeleaza la MCC si RAAPPS pentru a incerca sa cumpere imobilul sau sa gaseasca un sediu alternativ. Primaria astepta rezultatele anchetei Politiei.
Informatia pe scurt:
sediul central al UAP a fost evacuat miercuri dimineataUniunea contesta validitatea actului in baza caruia s-a facut retrocedareaartistii cer Ministerului Culturii sa achizitioneze imobilulUAP, nemultumita de solutiile alternative oferite de MCC
UAP a fost evacuata astazi din sediul central din strada Nicolae Iorga din Bucuresti, dupa ce a intrat in vigoare decizia de evacuare silita a cladirii.
Membrii UAP sustin ca familia Slatineanu care a obtinut dispozitia de retrocedare a imobilului, nu ar avea dreptul de proprietate asupra cladirii pentru ca pe actul de mostenire in baza caruia s-a facut retrocedarea, era trecuta ca adresa a imobiluilui strada Nicolae Iorga, nr 21. Insa, la data la care era semnat actul, 4 august 1940, Nicolae Iorga inca mai traia, iar strada pe care se afla imobilul se numea Benito Mussolini.
Surse din Comisia pe Legea 10 de la Primaria Generala au declarat pentru HotNews.ro ca atat Primaria Bucuresti, cat si UAP au intrat in posesia actului de mostenire de la Arhivele Nationale. Comisia se afla in expectativa, UAP depunand plangere penala la Politia Sectorului 1 care cerceteaza in prezent cazul.
Casa Slatineanu, fostul centru UAP, a fost retrocedata in baza Legii 10 din 2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, prin Dispozitia nr. 9678/ 27.08.2007.
Viceprimarul in functie la data emiterii dispozitiei, Ionut Popa,