Printre efectele schimbărilor meteo bruşte se numără durerile de cap, stările de anxietate sau lipsa chefului de muncă Trecerea bruscă de la soare arzător la ploi torenţiale are efecte
Printre efectele schimbărilor meteo bruşte se numără durerile de cap, stările de anxietate sau lipsa chefului de muncă
Trecerea bruscă de la soare arzător la ploi torenţiale are efecte negative atât asupra sănătăţii organismului, cât şi asupra stării noastre de spirit.
Astfel, o zi ploioasă venită imediat după o perioadă caniculară duce la o serie de probleme medicale care se manifestă atât la persoanele cu un istoric medical, cât şi la cele perfect sănătoase.
Migrenele, variaţii ale tensiunii arteriale, durerile articulare, accentuarea manifestărilor astmului şi instalarea unei stări de anxietate sunt doar câteva dintre simptomele resimţite ca urmare a variaţiilor climatice.
"Organismul reacţionează la variaţiile climatice prin modificări neurovegetative. Cei mai expuşi la aceste variaţii sunt copiii, bătrânii, precum şi cei cu boli cronice, cardiace, hipertensivii, bolnavii pulmonari cronici, dar şi cei cu boli autoimune", ne-a explicat dr. Laurenţiu Luca, medic primar medicină generală, directorul policlinicii Puls, din Capitală.
Potrivit medicului, şi persoanele perfect sănătoase suferă de pe urma trecerii de la zilele caniculare la cele cu ploaie şi vânt. "Simptomele experimentate de aceştia sunt durerile de cap, migrenele, stările de nervozitate şi sensibilitate excesivă, iritabilitate sau, din contra, stări melancolice depresive, somnolenţă sau lipsa chefului de muncă", a continuat dr. Luca.
Tensiunea arterială, influenţată de vreme
Statisticile arată că 30 la sută din locuitorii Europei suportă bine variaţiile climaterice, fără ca sănătatea lor să aibă de suferit de pe urma diferenţelor mari de temperatură. O altă treime di