Se crede cel mai deştept arhitect din Capitală. A aprobat toate construcţiile-turn ridicate în ultimii ani, însă se dă drept salvator al oraşului. Declară că este scîrbit de locul de muncă, dar nu-i dă mîna să renunţe la un post atît de bănos.
Se crede cel mai deştept arhitect din Capitală. A aprobat toate construcţiile-turn ridicate în ultimii ani, însă se dă drept salvator al oraşului. Declară că este scîrbit de locul de muncă, dar nu-i dă mîna să renunţe la un post atît de bănos. Are o avere impresionantă, în condiţiile în care acum 13 ani, cînd a venit la primărie, era un om sărac. Adrian Bold, arhitectul-şef al bucureştenilor.
Adrian Bold, arhitectul-şef al Capitalei, este omul căruia i s-a făcut scîrbă de locul de muncă, iar după ce s-a gîndit mai bine, şi-a dat seama că e prea bun pentru a putea fi înlocuit cu altcineva. Aşa că "se sacrifică" şi nu renunţă la funcţia care l-a făcut celebru, dar mai ales bogat, de "dragul bucureştenilor". Poate vă întrebaţi cine este acest personaj. Un om bine conectat în sistem, care timp de 13 ani a stat ascuns, n-a acceptat să apară foarte mult în public, avînd în schimb sub control tot Planul Urbanistic General al oraşului. Nimic nu se construia fără acordul lui. Toate PUZ-urile treceau pe la el sau mai bine zis pe la fimele soţiei sale. Pentru a vă da seama de importanţa funcţiei sale, nu trebuie decît să faceţi o plimbare prin Bucureşti. Clădirile luxoase, înalte din centrul Capitalei poartă semnătura lui. Blocurile-turn care au împînzit Calea Victoriei, Calea Dorobanţi, Piaţa Armenească au fost construite în perioada în care Bold era arhitect-şef. Rolul clădirilor-gigant, departe de a fi unul estetic sau practic, a fost de a aduce cîteva milioane de euro în contul unor oameni de afaceri.
DOROBANŢI. Clădirea de birouri de lîngă Parcul Herăstrău, cunoscută mai bine sub numele de turn