Acţiunile celor mai lichide zece companii s-au depreciat, ieri, în medie, cu peste 4% faţă de sesiunea anterioară Din nou, scăderile resimţite de cotaţiile acţiunilor tranzacţionate
Acţiunile celor mai lichide zece companii s-au depreciat, ieri, în medie, cu peste 4% faţă de sesiunea anterioară
Din nou, scăderile resimţite de cotaţiile acţiunilor tranzacţionate la Bucureşti au "luat faţa" pierderilor înregistrate pe celelalte pieţe europene.
Investitorii s-au înghesuit şi ieri la vânzare şi au determinat, astfel, noi corecţii semnificative la Bursa de Valori Bucureşti.
Indicele BET, care monitorizează evoluţia celor mai lichide zece companii, a scăzut cu 4,1% faţă de sesiunea anterioară. Indicele compozit a coborât cu 3,65%, iar acţiunile societăţilor de investiţii financiare (SIF) - cu aproape 4%. Scăderile au avut loc în condiţiile unui rulaj de peste 13 milioane de euro (46,8 milioane de lei).
Campioană la scăderi
Deşi, pe pieţele externe, corecţiile s-au mai temperat, piaţa românească a reuşit să recupereze abia spre finalul şedinţei de tranzacţionare o parte din pierderile înregistrate.
Bilanţul a rămas, însă, mult peste cel al burselor din regiune. Astfel, la ora închiderii BVB, corecţiile româneşti rivalizau numai cu deprecierea de peste 4% înregistrată de indicele SOFIX. În acelaşi timp, indicele WIG20 al bursei din Varşovia, scădea cu 1,3%, iar cel al bursei din Slovenia - cu 1,39%. În schimb, indicele BUX al bursei din Budapesta marca o apreciere de 0,33% faţă de şedinţa anterioară.
Deciziile, dictate de panică
Pe plus revenise şi indicele ATX al bursei din Viena. Evoluţii mixte au înregistrat şi pieţele mature. Indicele bursei londoneze, FTSE, scădea cu 1,35%, în timp ce indicele principal al pieţei de la Frankfurt, DAX, creştea cu 0,11%. Indicele bursei de la Paris, CAC40, cobora cu 0,26%. @N_