Unii studenţi care vin din provincie în marile oraşe au dificultăţi de adaptare Ritmul de viaţă, agitaţia unui mare oraş, egoismul şi indiferenţa oamenilor creează dificultăţi de
Unii studenţi care vin din provincie în marile oraşe au dificultăţi de adaptare
Ritmul de viaţă, agitaţia unui mare oraş, egoismul şi indiferenţa oamenilor creează dificultăţi de integrare tinerilor care vin la studii din provincie.
Mulţi dintre tinerii din provincie, care vin la studii în Bucureşti, se confruntă cu dificultăţi de adaptare. Acestea sunt cauzate în special de trecerea bruscă de la un oraş mic de provincie la unul mare şi aglomerat.
"În Bucureşti găseşti tot ce este bun, adică locuri de distracţie, mall-uri, muzee, teatre şi tot ce este rău - mizerie, trafic, poluare şi mai ales, atitudinea răutăcioasă a oamenilor. Este capitala extremelor". Aceasta este caracterizarea pe care o face Bucureştiului, Mihaela G., studentă în ultimul an la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti.
Fata spune că, în primele luni de studenţie i-a fost greu să-şi facă prieteni, pentru că nu cunoştea pe nimeni.
"La început a fost un şoc. Toată agitaţia din jur m-a făcut să percep Bucureştiul ca pe o junglă. Diferenţa este majoră faţă de Tecuci, oraşul meu natal!", a menţionat Mihaela.
Integrarea, în jumătate de an
Dacă pe unii i-a speriat ideea că nu cunoşteau pe nimeni în Capitală, alţii au simţit din plin diferenţa de mentalitate. Florin S., student la Sociologie, îşi aminteşte cu zâmbetul pe buze de primul an de facultate. ,,În prima lună am trăit la maximum acel entuziasm nebun că am reuşit să intru la facultate în Bucureşti. Eram fericit de schimbarea de mediu".
Şocul a apărut apoi şi a fost cauzat de mentalitatea celor de aici, de necunoscut şi de nenumăratele responsabilităţi. Florin a făcut eforturi să se integreze