48% dintre oficialii publici din toată lumea consideră că organizaţiile acestora nu dispun de capacităţi corespunzătoare de management financiar conform unui studiu nou al Deloitte, „Administrarea finanţelor în guvern: Transformarea întreprinderii de stat printr-un management financiar mai bun”. „În trecut, finanţarea guvernamentală a fost adesea ‘retrogradată’ la activităţi de back-office”, spune Greg Pellegrino, lider la nivel global in dome
48% dintre oficialii publici din toată lumea consideră că organizaţiile acestora nu dispun de capacităţi corespunzătoare de management financiar conform unui studiu nou al Deloitte, „Administrarea finanţelor în guvern: Transformarea întreprinderii de stat printr-un management financiar mai bun”.
„În trecut, finanţarea guvernamentală a fost adesea ‘retrogradată’ la activităţi de back-office”, spune Greg Pellegrino, lider la nivel global in domeniul sectorului public, din cadrul Deloitte Touche Tohmatsu.
Radu Kubinschi, manager EU Grants & Incentives în cadrul Deloitte România, spune că România se confruntă cu o problemă similară.
„Una din provocările cele mai importante cărora România a trebuit să le facă faţă odată cu aderarea la Uniunea Europeană a fost aceea de a perfecţiona managementul resurselor financiare pe care le administrează", a declarat acesta.
Mai mult de jumătate dintre oficialii care au participat la studiu au recunoscut că puterea organizaţiilor lor de a-şi audita propriile situaţii financiare este la un nivel egal sau sub nivelul de bază acceptat ca punct de referinţă în domeniul financiar. Puţin peste un sfert dintre cei intervievaţi au raportat că organizaţiile lor dispun de capacităţi avansate pentru identificarea, gestionarea şi raportarea riscurilor financiare.
„Potrivit studiului nostru, numai 29% dintre persoanele intervievate spun că organizaţiile lor dispun de capa