Procurorii DNA au decis neînceperea urmăririi penale faţă de foştii miniştrii Zsolt Nagy şi Codruţ Şereş. De asemenea, DNA a dat aceeaşi soluţie şi în cazul foştilor consilieri
Procurorii DNA au decis neînceperea urmăririi penale faţă de foştii miniştrii Zsolt Nagy şi Codruţ Şereş. De asemenea, DNA a dat aceeaşi soluţie şi în cazul foştilor consilieri ministeriali, Dorinel Mucea şi Radu Donciu, precum şi faţă de consultantul bulgar Stamen Stanchev.
Anul trecut procurorii DIICOT au transmis la DNA un dosar separat de cel al scurgerilor de informaţii din domeniul energetic întrucât existau suspiciuni că fostul ministru al Economiei, Codruţ Sereş, şi Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicaţiilor, ar fi beneficiat de anumite sume de bani în schimbul unor informaţii în cadrul derulării proceselor de privatizare a societăţilor Electrica Muntenia, Hidroelectrica, Romaero, Avioane Craiova, Romtelecom, Poşta Română.
Conturi austriece verificate
Totodată, DIICOT susţinea că membrii grupului acuzat de spionaj economic, condus de Stanchev, ar fi alimentat mai multe conturi austriece deschise la Bank Austria Creditanstalt, după ce în urma percheziţiei efectuate la locuinţa lui Donciu au fost găsite 16 file reprezentând extrase de cont.
Procurorii DNA au făcut verificări în cazul demnitarilor care au vorbit la telefon cu Stamen Stanchev, sau care au fost amintiţi de acesta în discuţiile înregistrate de SRI. La vremea respectivă, DIICOT susţinea că ancheta a relevat că din aceste convorbiri "rezultă date şi indicii privind infracţiuni de corupţie". Numai că, în urma verificărilor, DNA a constatat că nu există probe care să ateste săvârşirea unor fapte de corupţie.
În dosarul de "trădare şi spionaj", Mucea, Donciu şi Stanchev au fost trimişi în judecată, iar Nagy şi Sereş sunt învinuiţi de trădare prin transmiterea de informaţii. Având în veder