Autorităţile judeţene încearcă să acopere urmele deversărilor de la Eforie Sud Deşi susţineau că totul se află în "parametri normali", capii judeţului Constanţa au dispus
Autorităţile judeţene încearcă să acopere urmele deversărilor de la Eforie Sud
Deşi susţineau că totul se află în "parametri normali", capii judeţului Constanţa au dispus curăţarea plajei Eforie şi schimbarea ţevilor de deversare.
În urma articolelor "Adevărul", plaja de la Eforie Sud, unde se efectuau deversări de ape menajere reziduale, este în plin proces de reamenajare. Nisipul a fost nivelat cu buldozerul, iar şanţurile săpate de-a lungul timpului de apele deversate au dispărut.
Una dintre ţevile aflate în stadiu avansat de degradare şi din care se scurgeau pe un versant şuvoaie de apă menajeră a fost oprită. Mai mulţi muncitori, ajutaţi de o macara, încercau ieri să o înlocuiască. Însă, o altă ţeavă deversa, în continuare, în mare.
"Una e a noastră"
Iniţial reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă SA (RAJA) susţineau sus şi tare ba că nu le aparţin aceste conducte, ba că apele deversate sunt epurate "în parametri normali".
În momentul în care ziariştii "Adevărul" i-au invitat pe şefii de la RAJA să vină să constate împreună, la faţa locului, cele semnalate, aceştia au dat înapoi.
Directorul general al instituţiei, Felix Stroe, refuză să vină la Eforie. "Sunt convins că ne va veni amândurora rău, dacă stăm zece minute la gurile respective de deversare, nu neg asta!" Dar, ţine să adauge Felix Stroe, "nu toate ţevile de deversare de acolo ne aparţin. Una este, într-adevăr, a noastră, dar alta este a Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, iar de a treia nu ştim nimic", declară Stroe.
Deversări lângă zona de îmbăiere din Mamaia
Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral (DADL), Cătălin Anton, în urma