Aproximativ 1.000 de kilograme de deşeuri au fost strânse, în câteva ore, de şapte copii şi 43 de adulţi O echipă de voluntari a curăţat, ieri, malurile Dâmboviţei, în zona
Aproximativ 1.000 de kilograme de deşeuri au fost strânse, în câteva ore, de şapte copii şi 43 de adulţi
O echipă de voluntari a curăţat, ieri, malurile Dâmboviţei, în zona Popeşti-Leordeni. Acţiunea face parte din campania "Să păstrăm apele curate".
Evenimentul a fost organizat de Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) şi Holcim România, în parteneriat cu organizaţia nonguvernamentală "Salvaţi Dunărea şi Delta" şi Urban SA.
Acţiunea face parte dintr-o campanie derulată la nivel naţional care vizează ecologizarea pe malurile şi luciul râurilor şi lacurilor din România, în toate bazinele hidrografice.
O tonă de gunoaie
Gunoaiele de pe malurile râului Dâmboviţa au fost strânse în zona Popeşti-Leordeni cu ajutorul a 50 de voluntari. Dintre aceştia, şapte sunt elevi la Liceul "Mircea Eliade" din Bucureşti, la specialitatea Știinţele Mediului.
În urma acestei acţiuni s-a strâns peste o tonă de deşeuri din plastic, hârtie, metal şi resturi menajere. Cei aproximativ 100 de saci cu murdăria adunată au fost ridicaţi de Urban SA şi depozitaţi la groapa de gunoi de la Glina.
"Chiar dacă nu este responsabilitatea noastră să ecologizăm malurile, noi vrem să stimulăm în acest fel autorităţile locale şi să le inducem ceva din spiritul nostru ecologist. În acelaşi timp, aceste deşeuri, ca urmare a efectelor naturale, pot fi duse pe luciul de apă şi, din acest motiv, putem spune că acţiunea de astăzi are drept scop prevenirea acestui fenomen care, până la urmă, ne face şi nouă un deserviciu", a declarat directorul ANAR, Marius Postelnicescu.
Coşurile, inutile la Popeşti-Leordeni
Acţiunea de ecologizare de ieri mai are o ţintă. Amplasarea a 1