Traian Basescu a refuzat sa promulge proiectul de lege privind retrocedarile, dar nu a ratat ocazia sa mai dea "o palma" presei si sa instiinteze clasa politica, totodata, ca isi ia mana de pe PD-L cand partidul calca stramb.
Mai mult, a "uitat" si de bunele relatii cu arhitectul-sef al Capitalei, proaspat mazilit de primarul Sorin Oprescu.
Discursul de vineri al presedintelui, despre intoarcerea in Legislativ a legii retrocedarilor, a fost o ocazie de a le plati ziaristilor noi polite. Traian Basescu i-a acuzat pe jurnalisti ca ii atribuie "pe bani" relatii de afaceri cu firmele lui Casuneanu si Umbrarescu si ca nu inteleg sensul unor declaratii facute in Italia de ministrul Maroni.
Legea retrocedarilor, intoarsa in Parlament
Basescu a anuntat, vineri, ca intoarce spre reexaminare, in Parlament, proiectul legislativ de modificare a Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv, motivand ca actul este neconstitutional si promulgarea lui ar insemna o noua nationalizare.
Seful statului a cerut reexaminarea legii care ar modifica prevederi ale Legii 10/2001 si a Legii 112/1995, explicand ca proiectul ar incalca si Constitutia, si Conventia Drepturilor Omului. "Legea nu prezinta solutii pentru situatiile tranzitorii", a spus Traian Basescu.
"Ar fi o renationalizare, pentru ca anuleaza calitatea de proprietari pentru cei care au fost deposedati de regimul comunist, dupa mai 1945", a declarat presedintele.
"Este o cale de obtinere de venituri necuvenite..Cei care au cumparat primii case pe aceste legi au fost oameni cu influenta", a mai tunat si a fulgerat Traian Basescu, completand insa cu succese personale in materie de retrocedari: "Ma bucur ca am putut sa restitui Ciclopul, asa cum am retrocedat peste 2.000 de imobile. Am avut procese pe care le-am cas