Artele marţiale, asigurare contra riscurilor vieţii de puşcăriaş Nu, nu e vorba de "omul cu laptopul", care ar fi fost propulsat în rândurile comicilor vestiţi ai ecranului. "Stan" al
Artele marţiale, asigurare contra riscurilor vieţii de puşcăriaş
Nu, nu e vorba de "omul cu laptopul", care ar fi fost propulsat în rândurile comicilor vestiţi ai ecranului. "Stan" al nostru este un mărunt escroc, eroul filmului care marchează debutul regizoral al lui Rob Schneider.
Adică al actorului care, alături de Ben Stiller şi Adam Sandler, cu toţii proveniţi din legendarul show de televiziune "Saturday Night Live", se numără printre exponenţii noului "American-Jewish humor".
Vulgaritatea la ea acasă
Spre deosebire de vechiul tip de asemenea umor, personificat cu subtilitate de Woody Allen, varianta mai nouă nu ezită să se aventureze, adesea, pe terenul trivialităţilor şi al vulgarităţii.
Pe Schneider ni-l aducem aminte ca gigoloul în mizerie din "Deuce Bigalow" sau ca beneficiarul unor transplanturi provenite de la diverse necuvântătoare din "The Animal".
Singur printre pârnăiaşi
Stan, noul său personaj, se găseşte într-un moment de cumpănă. Matrapazlâcurile sale au ieşit la iveală, urmează să execute o condamnare la închisoare şi coşmarul lui e ce se va întâmpla când se va pomeni după gratii.
Fiind şi cam pirpiriu, pur şi simplu se teme că va fi violat de colegii săi de pârnaie! Şi atunci se hotărăşte ca, în timpul cât se mai află în libertate, să ia lecţii de arte marţiale de la un expert cunoscut sub numele de "Maestrul".
Soluţie antiviol în stil "Kill Bill"
Şi cine putea fi mai indicat pentru asemenea partitură decât David Carradine, alias neîntrecutul senshei din "Kill Bill"? Cu ajutorul acestuia, pipernicitul Stan devine "marele Stan" (Big Stan), un fel de Bruce Lee, care-i pune la respect pe tovară