Marele vis al omenirii a fost şi a rămas acela al zborului. Avioanele sînt sufletele zburătorilor, mai aproape de inimile lor decît iubitele, soţiile sau fiicele.
Marele vis al omenirii a fost şi a rămas acela al zborului. Avioanele sînt sufletele zburătorilor, mai aproape de inimile lor decît iubitele, soţiile sau fiicele.
Specialişti în respiraţia norilor, tulburători ai aerului, aviatorii ne obligă să stăm nemişcaţi, cu ochii ţintă spre cer, ca să le admirăm evoluţiile. Mai ţine minte cineva că la începutul secolului al XX-lea chiar numai procurarea unui motor de avion era o problemă dificilă, atît financiară, cît şi tehnică?
SĂRBĂTOARE. Astăzi românii sărbătoresc Ziua Aviaţiei Române, în aceeaşi zi cu Ziua Sfîntului Proroc Ilie Tesviteanul, protectorul aviatorilor. Astfel, azi, de la ora 9:00, la Monumentul Eroilor Aerului bucureştenii sînt invitaţi la o paradă aeriană organizată de Armata Română, iar de la ora 10:00, la Aeroportul Clinceni. "Din păcate", spune directorul Aeroclubului României, Constantin Voicu, cu care am stat de vorbă despre acest eveniment, "peste oraş nu este permisă o formă de zbor destul de impresionantă, din contră, una restrictivă şi cu multe reţineri. Pe cînd la Clinceni lucrurile stau cu totul altfel, este aeroportul nostru şi ne simţim ca acasă".
SPECTACOL AERIAN. Se împlinesc 85 de ani de la înfiinţarea propriu-zisă a Aeroclubului României, fondat în anul 1920 din initiaţiva prinţului George Valentin Bibescu, neobosit organizator şi propagandist al aviaţiei. Numit la început Aeroclubul Regal al României, acesta devine persoană juridică la 13 aprilie 1923, fiind publicat în Monitorul Oficial al României. Constantin Voicu, director general al Aeroclubului României şi preşedinte al Federaţiei Aeronatice Române, ne-a dezvăluit cîteva din secretele spectacolului aerian de azi: "Partici