29,5 concurenţi pe loc la Administraţie şi afaceri la Universitatea Bucureşti
Administraţia şi afacerile, geografia, comunicarea, limbile străine, finanţele şi marketingul conduc în topul domeniilor alese spre studiu de către absolvenţii de liceu. La finalul înscrierilor la facultate, cea mai căutată specializare a Universităţii din Bucureşti rămâne administraţia şi afacerile, unde există o concurenţă de 29,5 candidaţi pe un loc. Geografia turismului este de asemenea la mare preţ, având o concurenţă de 19,7 candidaţi pe loc, în timp ce comunicarea şi relaţiile publice a înregistrat 9,18 candidaţi pe loc. Limbile moderne aplicate sunt, de asemenea, printre cele mai apreciate de către tineri, având o concurenţă de 20 de candidaţi pe un loc.
La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, cel mai mare număr de candidaţi îl are Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, care a strâns, în primele patru zile de înscriere, 3.450 de candidaţi. Specializarea finanţe-bănci rămâne şi ea cea mai căutată printre candidaţii Academiei de Studii Economice (ASE), înregistrând 5,7 candidaţi pe loc, relaţiile economice internaţionale, marketingul şi administraţia publică având câte 4 candidaţi pe loc. În ceea ce priveşte domeniul tehnic, construcţiile civile sunt într-o creştere continuă. Facultatea de Construcţii, din cadrul Universităţii Politehnice din Timişoara, are în această vară de două ori mai mulţi candidaţi decât în urmă cu doi ani, înregistrând 5,2 candidaţi pe loc bugetat la geodezie şi 3,79 candidaţi pe un loc la inginerie civilă. (R.F.)
29,5 concurenţi pe loc la Administraţie şi afaceri la Universitatea Bucureşti
Administraţia şi afacerile, geografia, comunicarea, limbile străine, finanţele şi marketingul conduc în topul domeniilor alese spre studiu de către absolvenţii de liceu. La finalul înscrierilor la facultate, cea mai căutată spe