In timp ce vanzarile "la negru" ale modelului iPhone sunt in floare pe pietele din China si Rusia, reprezentantii Apple arata ca sunt inca departe de a incheia cu principalii operatori din aceste tari contracte de comercializare pentru iPhone. Dupa ce a fost lansat in 22 de tari si a atras sute de mii de cumparatori, iPhone urmeaza sa fie lansat in alte 49 de tari precum Honduras sau Guineea-Bissau. Asadar, de ce Apple nu tine neaparat sa-si vada smartphone-ul in China sau in Rusia, avand in ve
In timp ce vanzarile "la negru" ale modelului iPhone sunt in floare pe pietele din China si Rusia, reprezentantii Apple arata ca sunt inca departe de a incheia cu principalii operatori din aceste tari contracte de comercializare pentru iPhone.
Dupa ce a fost lansat in 22 de tari si a atras sute de mii de cumparatori, iPhone urmeaza sa fie lansat in alte 49 de tari precum Honduras sau Guineea-Bissau. Asadar, de ce Apple nu tine neaparat sa-si vada smartphone-ul in China sau in Rusia, avand in vedere ca aceste doua piete adunate detin aproximativ jumatate din utilizatorii de telefoane mobile din lume?
Esecul discutiilor dintre Apple si China Mobile, principalul operator de pe piata chineza, a avut loc in urma neintelegerilor privind contractele care vizau impartirea veniturilor.
In ceea ce priveste piata rusa, aceasta este "o piata dominata de oferte prepay, iar iPhone nu ar putea sa se plieze pe aceasta piata, care se pare ca nu se va schimba prea curand", afirma Dalibor Vavruska, analist in domeniul telecomunicatiilor.
China si Rusia raman in opiniile analistilor, pietele in care vanzarile pe piata neagra a smartphone-ului de la Apple sunt cele mai importante. Conform unui studiu, in China ar putea fi puse in circulatie aproximativ 1 milion de unitati iPhone, iar in Rusia, vanzarile ilegale de iPhone se ridica la aproximativ 20.000 de unitati pe