In timp ce majoritatea antreprenorilor studiaza cu atentie fiecare dolar care este investit sau care este pierdut in cadrul afacerii dezvoltate, cei mai multi oameni de afaceri care nu sunt foarte cunoscuti pe piata sunt foarte expeditivi in privinta rezultatelor financiare personale, potrivit New York Times.
Acest lucru trebuie schimbat, intrucat nu face bine afacerii pe termen lung, si chiar si scurt sau mediu.
Astfel, Ben Yoskovitz, scria pe blogul sau ca “cei mai multi antreprenori incep o afacere cu gandul sa faca cat mai multi bani din asta. Insa acesta nu este singurul si nici primul motiv pentru care cineva ar trebui sa inceapa o afacere, desi nu este ceva rau sa obtii ceea ce-ti doresti. Problema apare atunci cand antreprenorii respectivi se gandesc numai sa-si indeplineasca dorinta si uita de orice altceva, inclusiv de planul pe care l-au avut atunci cand au apucat pe acest drum”.
Yoskovitz se da pe sine drept exemplu in aceasta situatie.
“Pentru mai multi ani, strategia mea financiara s-a concretizat in castigarea a cat mai mult din intregul efort antreprenorial, fara a mai pune la socoteala si altceva. Start-up-urile mele nu includeau si planuri de pensionare, drept pentru care nu m-am gandit niciodata sa pun bani deoparte. Din aceasta cauza, in primii ani de afaceri abia am reusit sa castig cat jumatate din salariul care mi se cuvenea initial, iar cand existau destul de multi bani proveniti din cadrul afacerii, a-i pune deoparte nu era un lucru prioritar”.
Pentru a evita aceste greseli care pot costa intreaga afacere, cativa antreprenori ofera cateva sfaturi celor care se afla la inceput de drum.
Protejati-va de voi insiva. Cei care incep sa ia in serios numai partea financiara, trebuie sa se pazeasca de lucrurile care le-au facut afacerea sa fie uan de succes, este de parere David Ning.
Orice antreprenor, d