În condiţiile în care dolarul s-a depreciat considerabil, proprietăţile din SUA sunt adevărate chilipiruri pentru miliardarii Rusiei După ce au luat cu asalt pieţele imobiliare din Marea În condiţiile în care dolarul s-a depreciat considerabil, proprietăţile din SUA sunt adevărate chilipiruri pentru miliardarii Rusiei
După ce au luat cu asalt pieţele imobiliare din Marea Britanie şi din sudul Franţei, bogaţii Rusiei şi-au îndreptat acum atenţia spre Statele Unite.
În ultimii ani, miliardarii ruşi şi-au pus amprenta pe cele mai luxoase zone rezidenţiale din Europa şi acum deţin deja o proporţie semnificativă din piaţa imobiliară din Londra şi de pe Riviera Franceză. În capitala britanică, ruşii au cumpărat atât de multe case încât oraşul a căpătat porecla de "Moscova de pe Tamisa".
Acum, în condiţiile în care moneda americană s-a depreciat la niveluri-record faţă de euro, ruşii anunţă achiziţii masive de case şi în SUA.
Cei mai mulţi preferă New Yorkul
Preşedintele GSC City, o firmă rusească de management în construcţii, Oleg Baibakov, a plătit 13,5 milioane de dolari pentru un apartament în Centrul Time Warner, din Manhattan, New York. Străinii totalizează 15% din cei care fac investiţii imobiliare în New York, iar ruşii sunt pe primul loc, spune preşedintele firmei de real-estate Brown Harris Stevens, Hall Willkie, citat de "Wall Street Journal". Un alt miliardar rus, Dmitry Rybolvlev, a cumpărat, în luna mai, casa lui Donald Trump din Palm Beach. El a plătit aproape 100 milioane de dolari.
Patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, şi-a făcut simţită prezenţa şi în SUA. Miliardarul rus a plătit 36,4 milioane de dolari, în luna aprilie, pe o fermă din Snowmass, Colorado. În zonă, Abramovici mai are o vilă pe care a cumpărat-o în luna februarie şi pentru care a plătit 11,8 milioane de dolari.
Deşi numărul