Contrar ideii că bătrâneţea vine după apariţia ridurilor, s-a descoperit că organismul îmbătrâneşte cu mult înainte ca aceste semne să apară O echipă de cercetători francezi a
Contrar ideii că bătrâneţea vine după apariţia ridurilor, s-a descoperit că organismul îmbătrâneşte cu mult înainte ca aceste semne să apară
O echipă de cercetători francezi a identificat vârstele la care diferite părţi ale corpului nostru încep să se deterioreze.
Nu există niciun dubiu asupra existenţei ceasului biologic şi asupra felului în care acesta afectează atât femeile, cât şi bărbaţii, conform unui studiu publicat de cotidianul "Daily Mail".
Creierul, plămânii şi pielea încep să "îmbătrânească" la 20 de ani. Odată cu trecerea anilor, numărul de celule nervoase, de neuroni, de la nivelul creierului începe să scadă.
Pornim în viaţă cu aproximativ 100 de milioane de neuroni, însă în jurul vârstei de 20 de ani numărul acestora începe să scadă. Potrivit cercetătorilor, în jurul vârstei de 40 de ani începem să pierdem în jur de 10.000 de astfel de conexiuni neuronale pe zi.
Şi capacitatea pulmonară începe treptat să scadă de la această vârstă, pentru ca la 40 de ani să se manifeste primele simptome, în special senzaţia de sufocare.
Procesul natural de îmbătrânire a pielii începe şi el la 20 de ani, ca urmare a scăderii treptate a producţiei de colagen şi de elastină. Cu toate acestea, ridurile fine încep să apară abia după 30 de ani.
Sânii îşi schimbă aspectul după 35 de ani, în timp ce oasele îşi pierd densitatea şi părul începe să se rărească. În jurul vârstei de 30 de ani, sânii încep să piardă ţesut şi grăsime, pierzând astfel din dimensiune. Cu toate acestea, semne mai concrete ale îmbătrânirii apar la 40 de ani.
Potrivit medicilor, aceste schimbări ale aspectului sânilor nu au nimic de-a face cu apariţia cancerului mamar. "C