Romania a deschis 95 de dosare pentru investigarea unor fraude, ceea ce o plaseaza pe locul intai intre statele membre UE, se arata in raportul anual al Oficiului european de Lupta Antifrauda (OLAF) publicat astazi. Raportul mai arata ca 60% din investigatiile declansate in 2007 provin din 5 state membre: Belgia, Bulgaria, Germania, Italia, Romania.
Ca numar de cazuri deschise, Romania este urmata de Italia (80 de investigatii) si Germania (75 de cazuri)
Raportat la populatie, OLAF considera ca Romania se gaseste de fapt pe locul doi, dupa Bulgaria (cu 52 de noi cazuri investigate), si inaintea Greciei (cu 41 de dosare). In acelasi timp, 60% din numarul total de investigatii ale OLAF in 2007, adica 666, provin din cinci stata membre: Belgia, Bulgaria, Germania, Italia, Romania (vezi documentul atasat)
Investigatiile OLAF vizeaza mai multe domenii precum agricultura, tranzitul prin vami, piata tigaretelor, fonduri de prea-aderare, fonduri structurale.
Comisia Europeana a mai publicat astazi un raport, catre Parlament si Consiliu, legat de finantarile acordate statelor membre. Romania a deschis 95 de dosare pentru investigarea unor fraude, ceea ce o plaseaza pe locul intai intre statele membre UE, se arata in raportul anual al Oficiului european de Lupta Antifrauda (OLAF) publicat astazi. Raportul mai arata ca 60% din investigatiile declansate in 2007 provin din 5 state membre: Belgia, Bulgaria, Germania, Italia, Romania.
Ca numar de cazuri deschise, Romania este urmata de Italia (80 de investigatii) si Germania (75 de cazuri)
Raportat la populatie, OLAF considera ca Romania se gaseste de fapt pe locul doi, dupa Bulgaria (cu 52 de noi cazuri investigate), si inaintea Greciei (cu 41 de dosare). In acelasi timp, 60% din numarul total de investigatii ale OLAF in 2007, adica 666, provin din cinci stata